A-tytöille opettavainen reissu Nokialle

10.10.2016

Helsingin NMKY:n A -tytöt lähtivät ensimmäiseen SM -sarjapeliin BC Nokian vieraaksi Nokialle. Ennakkoon ottelusta odotettiin tasaväkistä vääntöä, jossa kummatkin joukkueet haluavat pitää kovaa tempoa. Ottelu alkoikin tasaväkisesti korikorista edeten. Toisen erän alkuun vierasjoukkue sai puolustuksessa onnistumisia ja pääsi juoksemaan. Joanna Kallela tehdessä kymmenen pistettä Namika karkasi parhaimmillaan toisen erän puolessa välissä 12 – 26 johtoon. Tämän jälkeen Nokia rupesi saamaan onnistumisia ja pääsi kuromaan eroa umpeen. Puoliajalle siirryttiin vierailijoiden kahden pisteen johdossa.

Toista puoliaikaa pelattiin tasaväkisissä tunnelmissa aina neljännen erän alkuun asti. Nokia sai heiton kulkemaan ja heitti viimeiseen erään 5 kolmen pisteen heittoa, mikä oli tällä kertaa liikaa Namikalle. Namika esitti ottelussa aika ajoin uhrautuvaa taistelua ja hyvä vauhtista hyökkäämistä. Puolustuksen muutamat nukahdukset maksoivat tällä kertaa ottelun voiton ja BC Nokia sai sarjapisteet. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa A -tyttöjen vieraskiertuetta Lahteen, missä 15.10. vastaan asettuu SB – Girls. Ensimmäinen kotipeli Namikan A -tytöillä 5.11. Honka II – joukkuetta vastaan.ozdyclou